top of page

ALGEMEEN

Jouw veranderwens staat centraal tijdens de consultaties. Soms kan het zijn dat je al weet waar je naar toe wil. Soms weet je vooral wat je niet meer wil, dan gaan we op zoek naar jouw doel.
Uiteraard is er ruimte om te spreken over de problemen die je ervaart. Eerder dan deze nauwkeurig te analyseren en te verklaren ga ik met jou/jullie  op zoek naar verhelderende inzichten, nieuwe ideeën en toekomstplannen.  We (her)ontdekken  krachten, hulpbronnen, steunfiguren en strategieën. Op die manier kunnen nieuwe keuzes vorm krijgen, pijnlijke ervaringen een plaats krijgen, wenselijke situaties gecreëerd worden … .
We verkennen samen hoe je zelfstandiger en krachtiger wordt zodat je terug perspectief krijgt. Natuurlijk altijd op jouw ritme.

ALLEEN OF SAMEN

Bij het werken met jongeren en gezinnen werk ik altijd vanuit een integrale kijk waar aandacht en zorg is voor alle betrokkenen.  Samen bekijken we welke gezinsleden deelnemen aan de consultaties. 
Wanneer jullie dit wensen kunnen externen betrokken worden.  Goed samenwerken met anderen bv. huisarts, psychiater, school, CLB, ... vind ik erg belangrijk.

LICHAAM EN GEEST

De aanleiding waarmee mensen tot bij mij komen zijn meestal psychische of relationele problemen. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar echter voortdurend. Bij bepaalde problematieken zoals trauma, maar ook stress, burn-out is het noodzakelijk om ook aandacht te hebben voor lichamelijke signalen. In heel wat andere situaties kan dit soms ook verrijkend zijn. Steeds bekijken we wat helpend is voor jou.

BINNEN OF BUITEN

De groene omgeving waarin ik werk, maakt het mogelijk om ook gesprekken buiten te laten doorgaan. Wie praten niet zo ziet zitten, vindt dit vaak makkelijker al wandelend. Fysiek in beweging zijn, brengt je ook psychisch in beweging. Een kans voor wie er zin in heeft. Dit is wel enkel mogelijk voor individuele sessies.

NOOIT  STANDAARD, ALTIJD OP MAAT

Er is nooit een standaard aanpak voor een vraag of probleem. Wel een brede kennis en ervaring om in te zetten om samen te zoeken wat jou en/of jouw gezin het beste vooruithelpt.

Werkwijze: FAQ
bottom of page